Na een succesvolle 2-jarige rondreis door Vlaanderen, hield de expo Un-touchable voor het laatst halt in 2007. Het boekje Un-touchable is nog steeds verkrijgbaar via info@tapisplein.be.

AANDACHT AANDACHT

Overal in de wereld spelen we muziek, zetten feesten op, koken onze lievelingsgerechten, vertellen verhalen, maken arts & crafts,... Duizend dingen uit onze dagdagelijkse cultuur die we 'zomaar' doen en kennen. Woorden, muziek, recepten, ... Je kunt ze niet met twee handen vastnemen, daarom noemen we ze 'immaterieel cultureel erfgoed'.

Maar immateriële cultuur is daarom nog niet 'un-touchable'! Integendeel, vandaag verdwijnt ze sneller dan ooit. Er is de druk van globalisering, massa-toerisme, milieu-problemen, oorlogen... Elke maand sterven 2 talen op de wereld een stille dood, ieder jaar nemen duizenden machines ons handwerk over en de lekkerste recepten geraken in een vergeethoek.

UNESCO (de organisatie van de Verenigde Naties voor onderwijs, wetenschap en cultuur) zag ook dat heel wat lokale culturen bedreigd worden en maakte daarom een internationale conventie voor de wereldwijde bescherming van immaterieel erfgoed.

De expositie UN-TOUCHABLE vertaalt deze nieuwste UNESCO-conventie voor iedereen!
UN-TOUCHABLE surft naar alle uithoeken van deze aardbol en voert je met een wakkere blik tussen de regels van de UNESCO-teksten door.

UN-TOUCHABLE is gratis en komt ook bij jou in de buurt! Er is een gratis boekje beschikbaar voor iedereen die méér wil lezen vraag ernaar! Voor klassen en groepen is er een workshop voorzien (max. 25 personen, duur anderhalf uur).