Nieuws!

Partners timmeren verder aan erfgoedtraject woonwagenbewoners 

Minderhedenforum, FARO, KADOC, LECA en tapis plein zetten in de komende maanden het traject rond het bewaren en toekomst geven aan het erfgoed van woonwagenbewoners in Vlaanderen verder: lees hier het nieuwsbericht. Meer informatie over het volledige traject kan je vinden op de website van Minderhedenforum.

 

SAVE THE DATE: Nieuwe ICE-breker op 21 december 2016 (13u30-16u, FARO)

Dr. Robert Baron is programmadirecteur voor 'Folk Arts' van de New York State Council on the Arts en een van de auteurs van het standaardwerk Public Folklore (2007). Hij is een van de protagonisten van 'public folklore', erfgoedwerk, amateurkunsten en cultureel werk in New York. Internationaal geldt Baron als een van de tenoren van het theoretische debat over hedendaagse etnologie, management en erfgoed. In de ICE-breker masterclass zal Baron inzichten en lessen delen uit decennia ervaring met public folklore programma’s. Wat kunnen ze opleveren voor het borgen van immaterieel cultureel erfgoed? Toegang is gratis - meer info volgt.

 

Handmade in Brugge presenteert: POP-UP DE MAKERSREPUBLIEK 

Op 18 september lanceerde Handmade in Brugge in de Sint-Jakobsstraat 33 DE MAKERSREPUBLIEK: een huis van en voor makers en creatieve ondernemers - een ontmoetingsplek waar het maken van vroeger, vandaag en de toekomst centraal staat. De pop-up biedt ruimte aan tentoonstellingen, workshops, lezingen, demo's, enzovoort over vakmanschap in Brugge en daarbuiten. Voor een overzicht van alle activiteiten kan je terecht op de website van Handmade in Brugge.

  


Studienamiddag: Een goed gesmeed plan! op 9 december 2016 (12u-16u30, deSingel) 

Op vrijdag 9 december 2016 vindt in deSingel in Antwerpen een studienamiddag plaats over het borgen van smeden en andere ambachten. Het programma vind je op de vernieuwde website van kunstsmeden.be.

 

Reflectiedag en themanummer Volkskunde rond immaterieel  erfgoed en diversiteit

Wat betekent diversiteit als centraal uitgangspunt in een context van immaterieel cultureel erfgoed? Herbekijk presentaties, verslagen en opnamen van de Reflectiedag die plaatsvond op 17 maart 2016, of ontdek hier meer over het themanummer van Volkskunde rond immaterieel erfgoed en diversiteit.  


TAPIS PLEIN?

Centre of expertise for  heritage participation & Intangible Cultural Heritage (ICH).

 More about tapis plein. 

_________________________________________________________________________________

erfgoed

Tapis plein bemiddelt voor een erfgoedpraktijk  die mensen zin geeft in erfgoed en actief betrekt. 

TOT UW DIENST!  Voor al uw vragen rond immaterieel erfgoed, participatie en brede publiekswerking voorzien we diverse manieren van kennisdeling. Verken de mogelijkheden onder OP VRAAG of neem een kijkje onder ZELF DOEN voor handleidingen, tips, praktijkvoorbeelden, publicaties …


 Tapis plein onderzoekt hoe je culturele gewoontes, gebruiken, kennis en praktijken uit het verleden  die je belangrijk vindt verder kan doorgeven en laten floreren in de actuele maatschappij.

... EN VERDER!  WERKINGSLIJNEN zoeken antwoord op actuele vragen en uitdagingen voor Immaterieel Cultureel Erfgoed (ICE) via LABO's, visievorming, methodiekontwikkeling, kennisdeling …