Nieuws!

tapis plein zoekt tijdelijke collega immaterieel erfgoed en collectiewerking !

Heb jij affiniteit met en inzicht in zowel erfgoedwerk rond immaterieel cultureel erfgoed als collectiebeherende organisaties? Dan ben jij mischien de collega die we zoeken voor de opmaak van een veldonderzoek, rapport en actieplan omtrent ICE en archiefwerking! We bieden een voltijdse tewerkstelling voor 6 maanden (flexibel in te vullen) in een uitdagende en dynamische werkomgeving. lees de volledige functieomschrijving hier en solliciteer voor 5 februari 2017. 

 

Partners timmeren verder aan erfgoedtraject woonwagenbewoners 

Minderhedenforum, FARO, KADOC, LECA en tapis plein zetten in de komende maanden het traject rond het bewaren en toekomst geven aan het erfgoed van woonwagenbewoners in Vlaanderen verder: lees hier het nieuwsbericht. Meer informatie over het volledige traject kan je vinden op de website van Minderhedenforum.

 

Reflectiedag en themanummer Volkskunde rond immaterieel  erfgoed en diversiteit

Wat betekent diversiteit als centraal uitgangspunt in een context van immaterieel cultureel erfgoed? Herbekijk presentaties, verslagen en opnamen van de Reflectiedag die plaatsvond op 17 maart 2016, of ontdek hier meer over het themanummer van Volkskunde rond immaterieel erfgoed en diversiteit.  


TAPIS PLEIN?

Centre of expertise for  heritage participation & Intangible Cultural Heritage (ICH).

 More about tapis plein. 

_________________________________________________________________________________

erfgoed

Tapis plein bemiddelt voor een erfgoedpraktijk  die mensen zin geeft in erfgoed en actief betrekt. 

TOT UW DIENST!  Voor al uw vragen rond immaterieel erfgoed, participatie en brede publiekswerking voorzien we diverse manieren van kennisdeling. Verken de mogelijkheden onder OP VRAAG of neem een kijkje onder ZELF DOEN voor handleidingen, tips, praktijkvoorbeelden, publicaties …


 Tapis plein onderzoekt hoe je culturele gewoontes, gebruiken, kennis en praktijken uit het verleden  die je belangrijk vindt verder kan doorgeven en laten floreren in de actuele maatschappij.

... EN VERDER!  WERKINGSLIJNEN zoeken antwoord op actuele vragen en uitdagingen voor Immaterieel Cultureel Erfgoed (ICE) via LABO's, visievorming, methodiekontwikkeling, kennisdeling …